2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Laisvės gynėjų diena Tbilisyje

Vakar Tbilisyje vyko renginys skirtas sausio 13-osios, Laisvės gynėjų dienos, dvidešimtmečiui paminėti. Mes su mažąja ten taip pat apsilankėme. Viskas vyko Vilniaus skvere (Chonkadze gatvėje, šalia funikulieriaus, jei kadanors kas ieškosite).



Viską organizavo LR ambasada Gruzijoje, buvo nemažai svečių, tačiau lietuvaičių norėjosi matyti daugiau. Ir šiaip, kažkodėl nusivyliau šiuo renginiu. Atrodo, kad jis buvo skirtas daugiau žiniasklaidai, o ne atėjusiems žmogeliukams, nes per kameromis ginkluotus žurnalistus nelabai galėjai kažką matyti ir girdėti. Neilga kalba, tada kareiviška košė, arbata ir pasikalbėjimai būreliuose.








Kadangi pažįstamų lietuvaičių nebuvo, tai mes pasisukiojome, pasilabinome su keletu jau anksčiau kur nors sutiktų tautiečių ir patraukėme namo, nes be kompanijos ten buvo nuobodu ir jokių patriotinių jausmų tai nekėlė. O gaila... labai laukiau šio renginio ir kažko daugiau iš jo tikėjausi. Dabar per LTV World žiūriu vakarykščio koncerto Vilniuje kartojimą ir eina šiurpuliukai, gal būtent lietuviškų dainų ir trūko, juk mes dainuojanti tauta :)
Po visko važiuojant namo dar teko daugiau nei valandą prasėdėti vos judančiame automobilių kamštyje per Šardeną, tad kol grįžome gerą nuotaiką palaikė tik mažosios princesės dainos ir klegesys mašinoje.
Tikiuosi jūs šią dieną pajautėte daugiau lietuviškos vienybės, nes man ne tik tądien jos trūko, kažkaip pasigendu aš to jausmo čia labai dažnai. Bet visada reikia ieškoti gerosios pusės, trūksta senų draugų, naujų gausa pasigirti negalime, tačiau šeima nuo to darosi tik tvirtesnė, kuo daugiau laiko praleidžiame visi trys, tuo dar daugiau norisi būt visiems kartu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą